Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2018 година

Звездната вечеря на Ирина Андреева, автор на кулинарния блог Манджичките на Jolie - Годишни награди за кулинарни блогове 2018

За да пътува човек по света, не се изискват много средства и усилия. Нужно са само щипка въображение, шепа качествени продукти и голяма торба с любов към храната и готвенето.
След това всяко включване на котлона и фурната ще ви предложи безброй интересни и нови преживявания. Хапвайки си сладко, ще се пренасяте до най-вкусните кътчета на земята.

Една от любимите ми кулинарни дестинации е Франция и именно до там реших да ви разходя с моето звездно меню. В него има всичко, което обичам аз и съм сигурна, че ще се хареса на гостите ми.

Не съм любител или голям познавач на алкохола, но това не ми пречи да обужавам да готвя с него. Вината и ликьорите са ми фаворит. Добавям ги както в солени ястия, така и в много десерти. Същото се отнася и за ядките, любими те са ми бадеми. Имам голяма страст към крем супите и в този ред към сметаната и маслото. Правят всяка порция вълшебство. Харесвам храната богата на плодове и зеленчуци. Всеки сезон има своите очарователни продукти, който освен полезни и вкусни, продават на храната красива и апетитна визия.

Имам желание да опитам всички популярни за страните рецепти. Харесвам класическите варианти, но често добавям и по нещичко от себе си в чинията. Гордея се с авторските ястия в блога и именно те показват, че няма граници в кулинарията. Едно такова ястие е Крем супата с бадеми и гъби шийтаке, която ви предлагам днес. Всичко, което ни е вкусно е добра храна.
Всяка рецепта носи собствена емоция, а съчетани по един добър и балансиран начин те правят всяко сядане на масата незабравимо изживяване.

Добре дошли в моята кухня. Настанете се удобно и се пригответе за най-вкусното пътешествие.

Начало на моето меню ще поставя с една богата пролетна салата - Зелена салата със сьомга и орехов дресинг.
Рибата в нея позволява отсъствието на отделно предястие и така успявам да ги съчетая.

Сервирам малка порция от финната Крем супа от гъби шийтаке и бадеми.
Ще достави истинско удоволствие за сетивата на гостите, а в същото време ще е предпоставка за следващите вкусотии, които ги очакват.

За основно съм избрала леко,но достатъчно засищащи ястие - Пилешко със спанак и сос от бяло вино.

Гарнитурата към него е Фенел Дофиноа , който е приготвен в малки индивидуални купички за суфле. Така поднесен придава по-естетически вид и удобство за гостите.

Ястията се консумират в компанията на чаша качествено бяло вино или розе.

Като голям любител на десертите не мога да предложа на гостите си само един такъв, при условие, че Франция е една от страните с най-вкусните и популярни сладкиши.
Симпатичните Тарталети с франджипан и круши и Френските макарони с бял шоколад и лимон ще подарят хапка наслада на всички.

Ще приключа с една малка изненада - Сладка супа от череши. Това е плодово изкушение,което ще остави дълбока следа у всеки за една различна и много вкусна вечеря.

Благодаря от сърце на всеки, който даде своя глас за моя блог "Манджичките на Jolie"
Нека пътуваме заедно по света с всяка следваща рецепта! :)

публикация от 02.04.2019

Още за Ирина Андреева, автор на кулинарния блог Манджичките на Jolie може да прочетете в интервютата от номинациите за миналата година

Блогът на Ирина Андреева Манджичките на Jolie е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в категория Жител на света - Най-добър блог с чуждестранни рецепти

Блогът се индексира в Блоговодител от 14.03.2017. Вижте в Блоговодител рецептите от блога Манджичките на Jolie на Ирина Андреева

« Обратно към всички публикации