Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2016 година

Жури

В конкурса "Годишни награди за кулинарни блогъри" журито ще избере измежду номинираните за всяка категория блогъри. Журито се избира от организаторите и включва както специалисти в кулинарията, така и любители, които ще осигурят обективност и ще дадат различна гледна точка. Членовете на журито са български граждани, независими от участниците и номинираните блогъри, влиятелни в своята област, която може да е различна от кулинария или ресторантьорство. Различната професионална среда, образование и опит на хората в журито гарантират ясен многостранен поглед върху всяка категория и обективна преценка на номинациите.
За да имате възможност да се запознаете с членовете (предполагаме, че всички те са малко или повече познати на любителите на кулинарията), ще ги представяме един по един.

Членове на журито

Веселина Славчева

Карвинг специалист, инструктор и международен съдия

Веселина е председател на Българска Асоциация по Kарвинг. Носител на 13 международни награди по карвинг, 4 световни и един олимпийски медал. От 2013 г. международен съдия клас "В" в Световната Асоциация на Кулинарните Сдружения (WACS). Организатор на 6 национални и 1 международно състезания по карвинг в България, положили началото на Балканска Кулинарна Купа. От 2011 г. сформира и ръководи отбор по карвинг, в който участват и младежи с увреден слух. За изминалите години отборът има над 16 международни участия като от всички участия има медал. През 2014 г. предлага и защитава 2 нави професии в България - карвинг - декоратор и инструктор по карвинг. Автор на първото българско ръководство по карвинг - "Гравиране на плодове и зеленчуци".

Валери Нешов

Професионален готвач и търсач на кулинарни съкровища

Валери Нешов е професионален готвач с 18 годишен опит, търсач на местни кулинарни съкровища, носител на награда в категория "Авторска кухня" за 2010 г. на сп. Бакхус. През 2002 г. той оглавява емблематичния ресторант "Отвъд алеята, зад шкафа", който същата година е обявен за "Ресторант на годината" и четири поредни години е избиран за "Ресторант на публиката". От 2008 година Валери Нешов е и собственик на фирма "Крокмач" и се развива в областта консултантска дейност в ресторантьорството и хотелиерството. От 2012 г. е съсобственик на уютния ресторант "Преди 10" - „Ресторант на читателя” за 2015 г. на сп. Бакхус и носител на приза за "Принос в съхранението на традиционната българска кухня".

Йоли

Музикант, кулинарен блогър, телевизионен водещ

Йоланта Делибозова е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". От 1994 г. работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония. Многократно е солистка на Бургаската и Русенската филхармония, както и на Филхармония Крайова, Румъния. Голямата страст на музикантката е готвенето, която наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира по свой начин видяни и чути рецепти. Много държи на визията на приготвените от нея неща. Като кулинар, Йоли черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля и вярва в основните съставки на всяка рецепта – любов и фантазия. Затова и нещата, които приготвя пред камерите, не се различават от тези, които приготвя вкъщи, за семейството си. Повече от 9 години Йоли поддържа собствен кулинарен блог.

Шеф Юри Велев

Главен готвач в МЕТРО Академия

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш и Кери България след дългогодишен опит във висококатегорийни бизнес хотели. Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю. Гост-готвач в различни кулинарни предавания. Любимите му курсове в МЕТРО Академията са за барбекю на дървени въглища, френските десерти и френската кухня изобщо, екзотични меса, дивеч. Обича да споделя знанията си; това, което е научил от другите, на свой ред да го предаде на останалите, които искат да се учат.