Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2018 година

Звездната вечеря на Елица Сърбева, автор на кулинарния блог Cake and Pancake Blog - Годишни награди за кулинарни блогове 2018

Вкъщи вечерята никога не е била просто вечеря. Откакто се помня, имаме традиция вкъщи – и тя е винаги да вечеряме заедно като семейство. Това е времето, в което се събираме, за да се видим и да споделим как е минал деня ни; проблемите, с които сме се сблъскали; успехите, които сме постигнали и изобщо да обменим информация по изминалия ден.

Всички сме гастрономи и въпреки че повечето пъти разчитаме на лесна и бърза вечеря, която не изисква много време за приготвяне, никой от нас не прави компромис с качеството на храната. В нея присъстват свежи продукти без много термична обработка. Няма храни, които да избягваме, а по-скоро сме се отказали от определени начини за приготвянето им. Обичаме да се "храним с очи" и се стараем да подреждаме чиниите и масата си така, както когато посрещаме гости. Полагаме грижи трапезата ни да е красива и цветна и искаме да правим малкото време, което изкарваме заедно, още по-приятно. В този ред на мисли, нямаме нито един цял сервиз за хранене ... а колекция от различни по форма и материал чинии и купи, които сме купували във времето, така че може да си представите каква "цветна" маса си имаме всеки ден :)

Интересното е, че вкусовите ни нужди толкова са се "напаснали", че ни се дояжда една и съща храна по едно и също време. Последните месеци, откакто правя хляб с квас, хлябът присъства почти на всяка вечеря, а към него обикновено добавяме нещо "за мазане". Случвало се е и в това да се състои някоя вечеря - хляб, разядка и вино. Просто и скромно, но когато ти е вкусно и приятно, правила няма.

Обичаме да посрещаме гости, особено когато идват гладни :D ! И се стараем да се съобразим с вкусовите предпочитания на всички присъстващи на трапезата ни.

Любимите ми хора бих посрещнала с топла домашна точена баница със сирене. Това е вкусът от моето детство и едно от най-любимите ми неща за хапване.

Предложенията ми за меню ще са семпли и няма да спадат към някоя интернационална кухня, но обещавам да са вкусни!

Хляб с квас, който може да комбинираме с вкусна Разядка "Баба Гануш".

В допълнение може да приготвим и топла супа с така любимото ми червено цвекло.

Или ако не се спра на домашен хляб и супа, удобен и вкусен резервен вариант би бил Цвекло в червено вино с полента.

За месоядните ще има Бавно печено свинско със зеленчуци, към което мисля да добавим хубаво червено вино.

За десерт ще има кадифена Бурбонска Панакота и шоколадов фъч с основа от фурми (За шоколада има специално място в сърцето ми и няма как да не присъства, когато съм домакин :) )

публикация от 13.05.2019

Още за Елица Сърбева, автор на кулинарния блог Cake and Pancake Blog може да прочетете в интервютата от номинациите за миналата година

Блогът на Елица Сърбева Cake and Pancake Blog е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в следните категории:

Блогът се индексира в Блоговодител от 24.02.2015. Вижте в Блоговодител рецептите от блога Cake and Pancake Blog на Елица Сърбева

« Обратно към всички публикации