Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2018 година

Звездната вечеря на Ина Костова, автор на кулинарния блог Вкуснотийки с Ина - Годишни награди за кулинарни блогове 2018

Казвам едно слънчево "Здравейте и Благодаря!", че отделихте част от времето си и решихте да надникнете тук, за да се понесете с мен към едно вкусно виртуално пътешествие до слънчева Гърция, за кратко до топла Турция и се завърнем у дома, приготвяйки традиционната българска питка и неустоим десерт.

Защо Гърция?! Защото тя е свързана с мили и топли спомени, и моментите на близост с моята майчица. И разбира се, с прекрасното синьо море, топлият климат, кратките ваканции и чувството на свобода, когато пътуваш. И не на последно място вкусотиите, които приветливите гърци приготвят.

Освен това вечерята съм подбрала и от впечатленията на семейството ми. Децата и мъжът ми са моите най-големи почитатели и критици. :)) Десертите и тестените изделия са на почит вкъщи, за това няма как да ги пропусна.

Започвам вечерята с Гръцка салата

След това, ако не сте опитвали неустоимата Гръцка мусака, сега е момента. Това е любимата мусака вкъщи.

Докато хапвате, може да се разхладите с една свежа Цитронада, или пък нея да си я "оставите" за десерта. Много я обичам, тя е основното ми питие през летния сезон.

Разбира се, вечерята не може да мине без българска традиционна питка, Шарена питка

И за накрая съм ви приготвила два десерта, кой каквото обича...
Единият е свързан отново с една весела ваканция и е съчетание от хрупкав и сочен кадаиф, разтопена моцарела, с аромат на масло и лимон, Кюнефе

А другият е най-вкусната ми сладка измишльотинка, съчетана в нежен, балансиран, кремообразен малиново-шоколадов вкус, приготвена за специален празник вкъщи.

Пожелавам на всички ви, едно вълнуващо, незабравимо и изпълнено с приключения и кулинарни вдъхновения, слънчево и топло лято!

публикация от 15.05.2019

Още за Ина Костова, автор на кулинарния блог Вкуснотийки с Ина може да прочетете в интервютата от номинациите за миналата година

Блогът на Ина Костова Вкуснотийки с Ина е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в категория Гозбите на баба - Кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня

Блогът се индексира в Блоговодител от 14.03.2017. Вижте в Блоговодител рецептите от блога Вкуснотийки с Ина на Ина Костова

« Обратно към всички публикации