Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2018 година

Звездната вечеря на Татяна Димитрова, автор на кулинарния блог На вкусен път с Татяна - Годишни награди за кулинарни блогове 2018

На любимите си хора бих предложила една "вкусна" разходка с пет степенно средиземноморско меню, всяко ястие в което да ни напомни за пътуване или почивка в някоя от средиземноморските страни - Франция, Италия или Гърция. И понеже ще приготвя, както винаги, по-големи количества, отколкото могат да изядат трима души, заповядайте да ни правите компания :).

Започваме с ордьовъра – хапки с три разядки от Прованс - aioli, anchoiade и tapenade.

Следва предястие - фритата с тиквички, рикота и цветове от тиквички, събрала вдъхновение, вкусове и аромати от Италия, също като готовата да бъде опитана свежа салата от спанак и рукола с репички и червен портокал.

Ред е на основното - фагри печено в сол и като гарнитура към рибата - бриам и скордаля – гръцки постен гювеч и чеснова паста, които донасят със себе си аромата на гръцкото море и топлината на гръцкото слънце.

Удоволствието обаче все още не е пълно, защото всички са в очакване на десерта, а той е по подразбиране от Франция - милфьой и тарталети с плодове и нежен крем. Сега вече ни се иска времето да спре и този момент да се повтаря отново и отново също както се случва с времето за чай в "Алиса в страната на чудесата". Надявам се моята виртуална звездна вечеря да ви е харесала, като изборът на напитките оставям на вашата преценка и въображение.

публикация от 11.05.2019

Още за Татяна Димитрова, автор на кулинарния блог На вкусен път с Татяна може да прочетете в интервютата от номинациите за миналата година

Блогът на Татяна Димитрова На вкусен път с Татяна е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в следните категории:

Блогът се индексира в Блоговодител от 26.01.2016. Вижте в Блоговодител рецептите от блога На вкусен път с Татяна на Татяна Димитрова

« Обратно към всички публикации